Hrvatska među pet najboljih proizvođača junadi u Europi

Hrvatska među pet najboljih proizvođača junadi u Europi
Rast gospodarstva

Baby-Beef interesna je Udruga proizvođača tovne junadi u Republici Hrvatskoj osnovana 2000 godine. Osnivanje je iniciralo dvadesetak značajnijih proizvođača tovne junadi s područja cijele Hrvatske, a udruga danas broji 350 članova koji pokrivaju 85 posto ukupne proizvodnje u ovom sektoru.
 
Dopredsjednik udruge, farmera Mate Mamić je naglasio kako su Hrvati trenutno među pet najboljih proizvođača junadi u Europi. Ispred nas su po kvaliteti Španjolci, Francuzi i Talijani, a dobro je što su luke u blizini pa se nema velikih problema s transportom na strana tržišta. To je vrlo važno jer se veliki dio proizvodnje izvozi.
 
Trenutno je velika potražnja u arapskim zemljama, a mi svoje proizvode plasiramo uglavnom u Libanon i Egipat jer oni traže najbolju kvalitetu i plaćaju najveću cijenu", kaže Mamić i napominje kako je količina proizvodnje ključni problem hrvatskih farmera.
 
Ako želimo naći svoje mjesto u EU i postati renomirani proizvođači, ponajprije trebamo povećati količine, jer ćemo tako otvoriti nova tržišta i postići bolje cijene, smatra Mamić.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0