HBOR ponovo snizio kamatne stope

HBOR ponovo snizio kamatne stope
HBOR

Uprava Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) donijela je odluku o sniženju kamatnih stopa za 1 postotni bod po dva kreditna programa – Gospodarstvo i Nova proizvodnja. Novina je također mogućnost izravnog kreditiranja po programu Gospodarstvo.

U cilju što kvalitetnijeg praćenja hrvatskih gospodarstvenika i poboljšanja uvjeta kreditiranja Uprava HBOR-a donijela je odluku o sniženju kamatnih stopa po programima Gospodarstvo i Nova proizvodnja koje će od sada iznositi 2 odnosno 3 posto godišnje ovisno o vrsti projekta i području ulaganja.

Mogućnost izravnog kreditiranja

Osim sniženja kamatne stope novost je i mogućnost izravnog kreditiranja po programu Gospodarstvo što je nastavak HBOR-ove politike povećanja izravnog kreditiranja s ciljem pokretanja investicijskog ciklusa. U HBOR-u su procijenili da za navedenim programom postoji veliki interes poduzetnika te će uvođenje mogućnosti i izravnog kreditiranja zasigurno pridonijeti povećanju novih ulaganja.

Spomenuti programi namijenjeni su ulaganjima u modernizaciju proizvodnje, uvođenju novih tehnologija i proizvoda te ulaganjima u istraživanja i razvoj novih proizvoda, novih tehnologija, istraživanja tržišta i marketing. Rokovi otplate su od 12 do 14 godina uključujući poček do 3 godine odnosno 5 godina ukoliko se radi u ulaganjima u podizanje ili restrukturiranje dugogodišnjih nasada.

„HBOR-u, kao razvojnoj banci, prvenstveno je u interesu omogućiti hrvatskim gospodarstvenicima što povoljnije uvjete financiranja i što jednostavniji pristup kreditnim sredstvima. Svakodnevno smo u kontaktu s našim poduzetnicima i ova nova mjera je upravo odgovor na njihove zahtjeve.“ izjavio je Dušan Tomašević, predsjednik Uprave HBOR-a.

Izvor: www.hbor.hr

Podijeli
li
0