HAMAG BICRO radionica: Razmjena dobre prakse inovativnih pothvata

27.8.2014., KC Forum Zagreb, Radnička cesta 50

HAMAG BICRO radionica: Razmjena dobre prakse inovativnih pothvata
HAMAG BICRO

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije kroz projekte Europska poduzetnička mreža (EEN) i FINNO organizira radionicu “Razmjena dobre prakse inovativnih poduhvata” koja će se održati 27. kolovoza 2014. na adresi: FORUM ZAGREB – Radnička cesta 50 – Green Gold .

Na radionici će biti zastupljene vrlo zanimljive teme i savjeti vezani uz pisanje projekata za Obzor 2020 što će biti koncipirano kao edukacija za male i srednje poduzetnike.

Na okruglom stolu Projektni menadžment predstavnici tvrtki koje su uspješno prijavile, provele i ostvarile očekivane rezultate u relizaciji više inovativnih projekata i sudionici okruglog stola moći će raspraviti probleme s kojima ste se susreću u nekoj od faza inovativnog procesa i na koji način iste prevladavaju:

  • prijava na natječaje za sredstva (samostalno ili uz pomoć konzultanta)?
  • administrativne prepreke?
  • provedba projekta (u suradnji s partnerima ili bez njih)?
  • pozitivni učinci sudjelovanja u Programima potpora (nacionalnim ili međunarodnim)?
  • mogućnosti komercijalizacije (na domaćem ili ino tržištima)?

Predstavnici poslovne i znanstvene zajednice raspravljati će na temu suradničkih projekata, na okruglom stolu Suradnja, Transfer tehnologije i Intelektualno vlasništvo, s naglaskom na:

  • mogućnosti suradnje poslovne zajednice i istraživačkih institucija i načini uklanjanja prepreka suradnji
  • zaštita intelektualnog vlasništva – potrebna znanja i usluge
  • kako pomoći  poduzetnicima pri izlasku na strana tržišta

Osim izlaska na međunarodno tržište, raspravljat će se o VC fondovima kao prilici ili opasnosti te će se na okruglom stolu Internacionalizacija i Rizični kapital predstaviti novi projekt ZIP Accelerator 1 kojim će se od jeseni početi investirati u odabrane startupove.


PREUZIMANJE DOKUMENATA:

Program radionice

Prijava na radionicu


O PROJEKTU FINNO:

Nakon što je utvrđeno da zemlje jugoistočne Europe provode različite politike poticanja inovacija s različitim stupnjem učinkovitosti te da zbog nedostatka razumijevanja inovacija, politika i pratećih instrumenata u regiji rezultiraju slabijim učinkom, u ožujku 2011. godine pokrenut je projekt FINNO- Mehanizam za poticanje inovacija u jugoistočnoj Europi. 

Projekt vrijedan gotovo 1.5 milijuna eura, odobren je unutar Europskog programa Jugoistočna Europa (SEE) s ciljem unapređenja javnih politika za potporu inovacijama, a provodi se u 11 zemalja i 15 institucija. Prepoznajući važnost internacionalizacije, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uključila se u FINNO projekt s ciljem formiranja međunarodne mreže prijenosa dobrih praksi u procesu upravljanja sustavom inovacija čija je svrha unapređenje sustava i osiguravanje dodatnih izvora financiranja. Agencija provodi projekt u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta koje je ujedno partner na projektu FINNO.

Budući da se komercijalizacija inovativnih proizvoda analizom pokazala kao najslabija karika u poduzetničkom pothvatu, posebice izlazak na međunarodno tržište, agencija HAMAG-BICRO se osim u projekt, uključila i u Povjerenstvo Vlade za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva koje provedbom Akcijskog plana podrške izvozu želi hrvatskim izvoznicima pružiti kvalitetnu i kontinuiranu institucionalnu podršku, koja će značajno doprinijeti uspješnosti njihovog poslovanja na međunarodnom tržištu.

Podijeli
li
0