FINA- pregled poslovanja tvrtki putem internetskog portala Transparentno.hr

Transparentno.hr

FINA- pregled poslovanja tvrtki putem internetskog portala Transparentno.hr

Internetski servis Transparentno.hr već gotovo tri godine svim građanima omogućuje uvid u podatke o poslovanju poduzetnika, obrtnika i samostalnih zanimanja obveznika poreza na dobit, te ostalih poslovnih subjekata obveznika poreza na dobit.

Riječ je o servisu koji brzo i jednostavno interpretira podatke o poslovanju te je po tome jedinstven u Hrvatskoj i u regiji i dostupan putem računala i mobilnih uređaja na domeni www.transparentno.hr.

Građani koji su u procesu traženja posla, pomoću ovog servisa mogu provjeriti kako posluju njihovi potencijalni poslodavci. Oni koji surađuju s drugim poslovnim subjektima mogu provjeriti radi li se o pouzdanim poslovnim partnerima, a znatiželjni mogu provjeriti kako posluju tvrtke njihovih prijatelja.

Između ostalih podataka, na raspolaganju su podaci poput prosječne plaće, broja zaposlenih, prihoda i rashoda, ostvarene dobiti i podatak o blokadi računa.

Pristup podacima ostvaruje se putem Vingda, virtualne valute koja korištenje servisa omogućuje bez plaćanja novcem. Korisnici sami odlučuju kako će steći Vingd potreban za pristup. Mogu ga kupiti ili zaraditi jednostavnim akcijama, kao što su informiranje o Fini i Fininim uslugama i proizvodima.

Dostupni podaci iz godišnjih izvještaja za 2015. godinu

Fina je prepoznala potrebe korisnika za brzim i lako dostupnim poslovnim informacijama te se u ovaj servis kontinuirano uključuju novi podaci i funkcionalnosti. Tako su od sada kroz servis dostupni podaci iz godišnjih financijskih izvještaja za 2015. godinu. 

Servisom Transparentno.hr Financijska agencija nastavila je s modernizacijom svojih usluga, investirajući u edukaciju građanstva o prednostima primjene poslovnih informacija u svakodnevnom životu, koje građanima mogu značajno pomoći u donošenju  poslovnih odluka.

Podijeli
li
0