Executive Training Programme (ETP) za tržište Japana i Južne Koreje

Executive Training Programme (ETP) za tržište Japana i Južne Koreje
ETP program

Europska Unija dodjeljuje potpore za dodatno obrazovanje hrvatskih menadžera, u svrhu stjecanja znanja neophodnih za širenje poslovanja na tržišta Japana i Koreje.

Od 1979. godine, Europska Komisija organizira 'Executive Training Programme' (ETP) program koji pomaže europskim kompanijama ostvarivanje rezultata na tržištima Japana i Južne Koreje pružajući intenzivne jezične i poslovne treninge za svoje izvršne menadžere.

Japan i Koreja su 6. i 9. najveći trgovinski partneri EU, a ovakvim projektima se stvaraju i dodatne prilike za europska poduzeća. S obzirom na kulturne i jezične barijere, poslovanje s Korejom i Japanom značajno se razlikuje od uobičajenog poslovanja u Europi, ono često predstavlja izazov europskim kompanijama.

ETP omogućava tvrtki-sudioniku konkurentsku prednost pružanjem potrebnih iskustava i znanja te uvida u tržište Japana i Južne Koreje.

ETP se sastoji od 45-tjednog intenzivnog programa izobrazbe za rukovoditelje europskih tvrtki podijeljenog u tri faze:

EU Modul

Japan/Koreja Modul

Radno iskustvo u Japanu/Koreji

3-tjedni intenzivni tečaj u Velikoj Britaniji o kulturi, povijesti i društvu u Japanu ili Koreji. Organizator:Škola orijentalnih i afričkih studija,Sveučilište u Londonu
 30-tjedni trening poslovanja i japanskog/korejskog jezika na vodećim sveučilištima u Japanu ili Koreji. Organizatori:Waseda University (Tokyo);Yonsei University (Seul)
 12-tjedni staž u japanskoj ili korejskoj tvrtki za primijenu novo stečene vještine i znanja u praksi

Osposobljavanje započinje uvodnim dijelom u trajanju od tri tjedna na fakultetu School of Oriental and African Studies Sveučilišta u Londonu, gdje sudionici uče o gospodarstvu, povijesti, kulturi i modernom društvu istočne Azije. Nakon toga odlaze u Japan ili Koreju na osposobljavanje u trajanju od 30 tjedana kojim su obuhvaćeni poslovanje, upravljanje i jezik, a odvija se na vodećim sveučilištima u Tokiju i Seulu. Polaznicima se zatim pruža jedinstvena prilika da novostečene vještine i znanje primjene u praksi tijekom 12 tjedana staža u lokalnom poduzeću. EU u potpunosti financira osposobljavanje te svakom sudioniku dodjeljuje školarinu u iznosu od 26,400 EUR godišnje za Japan, odnosno 24,000 za Koreju.

Europska komisija trenutno prihvaća kandidate za programsko razdoblje 2014./2015. Rukovoditelji iz EU-a i poduzeća koja ih predlažu mogu podnijeti elektroničku prijavu na http://www.euetp.eu 

Krajnji rok za prijavu je 15. svibnja 2014. Osposobljavanje traje od studenoga 2014. do studenoga 2015.

Zašto sudjelovati u ETP Programu?

  • Tvrtkama koje su sudjelovale se u prosjeku ukupni promet povećao dva puta u roku od deset godina po završetku ETP programa;
  • Više od 65% ETP sudionika su nastavili s karijerama izvršnih rukovoditelja unutar svojih tvrtki;
  • Direktori 15 od 20 najboljih europskih tvrtki su sudjelovali u ETP programu;
  • Dodatno usavršavanje na  međunarodno priznatim sveučilištima dovodi do novih poslovnih prilika

Financijska potpora:

  • Financiranje cijelog programa obuke u Japanu i Južnoj Koreji;
  • Pružanje stipendije:

2.200 € mjesečno za Japan
2.000 € mjesečno za Koreju

 Korisni linkovi:

 Više o programu

Podijeli
li
0