Europski lider na tržištu aluminijskih i staklenih fasada

Europski lider na tržištu aluminijskih i staklenih fasada
KFK Tehnika zgrada u Rugvici

Za  njih kažu da su 'ostaklili pola Zagreba' jer gotovo da ne postoji novija poslovna zgrada na kojoj nisu radili, a projekti poput zračne luke u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, sportske dvorane Višnjik u Zadru, ali i brojni hotela i stambene zgrade nose njihov potpis.

Ipak, njihovi glavni projekti izvoze se u inozemstvo, posebice u Veliku Britaniju, stoga su na najboljem putu da ostakle i pola Londona. KFK, tvrtka iz Rugvice, lider je na tržištu aluminijskih i staklenih fasada u Europi, a gradnjom vlastite staklane zaokružili su svoj proizvodni proces i sada se spremaju osvojiti svijet. Već ime tvrtke daje naslutiti u čemu su najbolji jer KFK dolazi od prvih slova riječi - krov, fasada i konstrukcija.

Fokus tvrtke je UK tržište gdje trenutno aktivno rade na nekoliko projekata, kao što su Landmark Pinnacle, stambeni neboder od 76 katova i trenutno najviša stambena zgrada u Europi, Bridge Street Cardiff te Urbanest City u Londonu, tvrdi Ana Ljevar, marketinška menadžerica tvrtke KFK te napominje kako na britanskom tržištu uz aktualne projekte pregovaraju o suradnji na nekoliko novih projekata za koje se nadaju da ih će uskoro moći navesti u svojim referencama.

Proizvodi tvrtke KFK prepoznatljivi su i u okvirima „zelene gradnje“. Ovakav način gradnje potencira se u Skandinaviji, Njemačkoj i Velikoj Britaniji te prekooceanskim zemljama.

"U budućnosti se KFK namjerava još snažnije pozicionirati u građevinskoj industriji kao jedna od specijaliziranih tvrtki za izgradnju građevina koje su certificirane kao „zelena gradnja“, a koje promiču pozitivan odnos prema okolišu", dodaje Ljevar te napominje kako im u tome pomažu i njihovi projektni uredi u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, zemljama u kojima postoje specifične regulative i certifikati koje tvrtka mora imati kako bi se uopće mogla natjecati za izgradnju nekog projekta.

Iako konstantno rastu i razvijaju se, iz KFK najavljuju da u sljedećih 3 do 5 godina planiraju dodatno proširiti svoj proizvodni pogon u Rugvici te zaposliti još ljudi u proizvodnji i projektnim uredima. Također, u planu je i širenje poslovanja na druga, dosad neosvojena tržišta.

Izvor: Privredni vjesnik

Podijeli
li
0