ĐĐ Specijalna vozila ugovorio proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns

ĐĐ Specijalna vozila ugovorio proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns
Vagon Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.

Đuro Đaković Specijalna vozila i GATX Rail Europe ugovorili su proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns u vrijednosti od 189,9 milijuna kuna. Isporuka vagona planirana je tijekom prve polovice 2023. godine. GATX Rail Europe dio je globalne kompanije koja se bavi leasingom vagona i usluga klijentima diljem Sjeverne Amerike, Europe i Indije.

Đuro Đaković Specijalna vozila i GATX Rail Europe ugovorili su proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns u vrijednosti od 189,9 milijuna kuna, stoji u obavijesti na Zagrebačkoj burzi. Isporuka vagona planirana je tijekom prve polovice 2023. godine.

GATX Rail Europe dio je globalne kompanije koja se bavi leasingom vagona i usluga klijentima diljem Sjeverne Amerike, Europe i Indije.

"Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila potvrđuje opredjeljenje i stratešku orijentaciju na razvoj i proizvodnju vagona specijalne namjene i izvedbe, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje svoje razvojne i proizvodne procese", ističe se u obavijesti.

Vagoni tipa Shimmns TTU su 4‐osovinski zatvoreni vagoni namijenjeni za prijevoz kolutova lima, primarno korištenih u automobilskoj industriji. Kolutovi lima postavljaju se u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje. Ovim sustavom omogućen je utovar i istovar kolutova lima korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C‐kukom, ali i bočni pristup za utovar uporabom viličara.

Od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline kolutovi lima zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom, pojašnjava se u priopćenju slavonsko-brodske tvrtke.

(Privredni vjesnik)

Podijeli
li
0