Dan otvorenih vrata unutarnjeg tržišta EU

ponedjeljak, 11. studenoga 2019.g. u auli Ministarstva, gospodarstva poduzetništva i obrta

Dan otvorenih vrata unutarnjeg tržišta EU
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i borta organizira Dan otvorenih vrata unutarnjeg tržišta EU koji će se održati u ponedjeljak, 11.11.2019.g. u auli Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb u vremenu 10:00 - 12:00.

Otvaraju se priliku za razgovore o konkretnim preprekama na koje poduzetnici i izvoznici nailaze prilikom prekograničnog poslovanja na europskom tržištu roba i usluga u pojedinim sektorima. Poduzetnici će biti informirani o već uklonjenim preprekama uslijed liberalizacije tržišta usluga i roba.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta poziva sve poduzetnike na davanje prijedloga i povratnih informacija o poboljšanju podrške i korisničkog iskustva kroz postojeće alate kojima se kroz Centar unutarnjeg tržišta EU olakšava sloboda kretanja roba i sloboda pružanja usluga.

Tijekom susreta poduzetnici će moći putem ankete dostaviti navedene informacije. Ministarstvu će informacije dobivene od poduzetnika biti korisne za suradnju s drugim EU državama i Europskom komisijom zbog planirane zajedničke analize različitih vrsta prepreka koje još postoje na unutarnjem tržištu.

Svjesni važnosti razvoja otvorenog partnerstva s predstavnicima poslovnog sektora prilikom definiranja javnih politika za poboljšanje unutarnjeg tržišta, pogotovo u kontekstu skorog predsjedavanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, kroz suradnju zajedno možemo potaknuti rješavanje pitanja preostalih prepreka slobodi kretanja roba i slobodi pružanja usluga, odnosno bolje iskoristiti potencijal našeg europskog tržišta za doprinos povećanju izvozne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Prijave poduzetnika za sudjelovanje na Danu otvorenih vrata unutarnjeg tržišta EU vrše se prijavom na e-mail: unutarnje-trziste@mingo.hr uz navođenje imena sudionika, naziva poslovnog subjekta te datuma za koji se vrši prijava do petka 8. studenoga 2019. do 12 sati.

Podijeli
li
0