Čateks bilježi rast izvoza u protekle četiri godine

Direktor Davor Sabolić, član Izvršnog odbora HUP- Udruge tekstilne industrije je istaknuo kako su tekstilci nekonkurentni jer, umjesto stvaranja vlastitih brandova, proizvode za strane tvrtke.
 
Čateks je među rijetkim domaćim tekstilcima koji uglavnom izvoze. Ukupni će  izvoz 2016. biti preko 55 milijuna kuna, što čini 60 posto ukupnog prometa tvrtke, a na domaćem tržištu već godinama opremaju MORH i MUP.
 
Bilježe rast izvoza u protekle četiri godine, za 2015. je bio za 51 posto veći u odnosu na 2012.  Ove godine očekuju rast za još šest posto. Najveći trgovinski partneri su  im Nijemci, Nizozemci, Španjolci, Švicarci a odnedavna i Kuvajćani.
 
Znatan dio izvoznih poslova Čateks dobiva na sajmovima vojne opreme. "Gotovo svaki mjesec sam na službenom putu. Posjećujem sajmove diljem Europe  specijalizirane za vojnu namjenu, medicinu i tehnički tekstil. Obilazim strateške kupce i dobavljače, kao i potencijalne partnere s kojima pokrećemo nove razvojne projekte. Od prvog kontakta do realizacije posla zna proći i par godina, tako da treba biti strpljiv, ali svaki trud se u konačnici isplati", napominje Sabolić.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0