Brazil - mogućnost sudjelovanja na božićnom sajmu Feira Internacional das Embaixadas

Brazil - mogućnost sudjelovanja na božićnom sajmu Feira Internacional das Embaixadas
Zastava Brazila

Predstavnici diplomatske zajednice u Braziliji tradicionalno svake godine u mjesecu studenom organiziraju božićni sajam Feira Internacional das Embaixadas. Ovaj sajam dobrotvorne naravi, izuzetno je dobro posjećeno događanje s dugogodišnjim tradicijom. Prošlogodišnju inačicu, na kojoj se predstavilo 90 zemalja, posjetilo je rekordnih 6,000 posjetitelja, a prikupljeno je oko BRL 300,000 u dobrotvorne svrhe.

Na sajmu su veleposlanstva, pored promocije svojih zemalja, prodavala i proizvode svojih izvoznih tvrtki, promovirajući i podržavajući na taj način vlastiti izvoz i stvarajući izvozne prilike. Ove će se godine sajam održati 28. studenoga 2015., u znatno poboljšanim okolnostima, prvi put pod pokroviteljstvom brazilskog Ministarstava kulture, Ministarstava sporta, Ministarstva turizma, i Ministarstava obrazovanja kao i Vlade federalnog okruga (GDF). Zanimanje za ovakvim događanjima u Braziliji je iznimno veliko i GDF očekuje 25,000 posjetitelja. Sajam će se preseliti na novu lokaciju jer je prerastao staru  i to na novoizgrađeni nogometni stadion Mane Garrincha.

U Brazilu postoji velik interes za Hrvatsku kao turističku destinaciju (2013. godine žiri udruženja brazilskih turističkih novinara (ABRAJET) proglasio je Hrvatsku najboljom međunarodnom destinacijom za turiste iz Brazil, a hrvatske tvrtke koje imaju želju za promidžbom slobodne su kontaktirati Veleposlanstvo RH u Brazilu oko organizacije iste.

E-mail kontakt Veleposlanstva Republike Hrvatske u Brazilu: croemb.brasilia@mvep.hr

Izvor: MVEP

Podijeli
li
0