AD Plastiku novi poslovi za Renault

AD Plastiku novi poslovi za Renault
AD PLASTIK d.d.

Solinski AD Plastik izrađivat će dijelove za Renault Clio čija proizvodnja počinje u kolovozu 2017. godine u Sloveniji, izvijestio je AD Plastik.
 
AD Plastik je nominiran za proizvodnju bojanih prednjih i zadnjih branika i bočnih maski zadnjeg branika za Renault Clio koji će se proizvoditi u slovenskom pogonu Revoza, a početak serijske proizvodnje planiran je u kolovozu 2017. godine, kaže se u obavijesti AD Plastika.
 
AD Plastik će za taj projekt obavljati brizganje, bojanje i montažu komponenti, a očekivani prihod u dvogodišnjem razdoblju iznosi 16,5 milijuna eura.
 
AD Plastik Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 31,2 milijuna kuna, što je 3,5 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani. Pad dobiti je u najvećoj mjeri posljedica realizacije tečajnih razlika iz sveobuhvatne dobiti, navodi se u financijskom izvješću te tvrtke.
 
Ukupni su prihodi Grupe, koju čine  AD Plastik d.d. Hrvatska, ADP d.o.o. Srbija, AD Plastik d.o.o. Slovenija,  AO AD Plastik Vintai, Rusija i ZAO AD Plastik Kaluga Rusija, u promatranom razdoblju iznosili 787,9 milijuna kuna, što je pad od 13,4 posto.
 
Tri četvrtine ukupnih prihoda koje ostvaruje AD Plastik Grupa realizira se na tržištu EU i Srbije i to na lokacijama Solin i Zagreb u Hrvatskoj te lokaciji Mladenovac u Srbiji.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0